Groot assortiment Veilig betalen
Search
Generic filters
Categorie
140
140
Tag
8
5
21
6
19
3
8
13
5
2
41

DROOGVOER/ZADEN

1–16 van 140 producten


Vogelvoer

Voor uw gevleugelde huisdieren heeft u natuurlijk vogelvoer nodig. Met de juiste voeding kunt u ervoor zorgen dat uw vogels gezond zijn én blijven, en ze bovendien iets lekkers voorschotelen. Met het vogelvoer van Needs4Animals is dat geen enkel probleem. Wij hebben een breed assortiment aan voer voor vogels, zodat uw gevleugelde vrienden hét ideale dieet kunnen volgen. Bent u benieuwd welk soort voer bij uw vogel past? Wij helpen u graag met het maken van deze keuze! Hieronder kunt u lezen welke soorten vogelvoer er zijn en welke het beste bij uw vogelsoort past.

Soorten vogelvoer

Afhankelijk van het soort vogel dat u heeft moet u letten op de samenstelling van het voer. Zachte eters houden van rozijnen, fruit of havermout, terwijl graaneters liever grove korrels zoals zonnebloempitten eten. Maar er zijn ook vogelsoorten die zowel graan als zacht voer eten. Bekijk daarom goed welk soort voer bij welke vogels past. Bij Needs4Animals hebben we ook een groot aanbod aan vogels snacks.

Parkietenvoer

Parkieten zijn bijvoorbeeld vogels die zacht voer én graan eten. Fruit, groenten en graan is voor dit soort vogel het ideale dieet. Zowel grote parkieten als grasparkieten eten een mix van graan en zacht voer. Door een combinatie van deze twee soorten voer krijgt uw parkiet alle voedingsstoffen binnen die hij nodig heeft. Dit is essentieel als u het beestje gezond en vrolijk wil houden.

Er is wel een verschil tussen grasparkieten en grote parkieten. Voer voor grasparkieten bevat vaak verschillende soorten gierst, en een beetje gepelde haver. Vul het dieet aan met wat groenten en fruit. Voor grote parkieten is een zaadmix met als aanvulling wat groenten en fruit juist geschikt. Let er dus goed op dat u het voer koopt wat speciaal voor uw soort parkiet is gemaakt. Voor beide soorten is er namelijk het ideale parkieten voer!

Kanarievoer

Kanarievoer bestaat vaak uit een mengsel van vette graansoorten. Uw vogel zal wel eerst de lekkerste dingen er uit pikken, en pas als hij écht honger krijgt de rest opeten. Geef hem dus niet meer voeding dan nodig, anders wordt het beestje snel te dik en kan hij niet meer goed door zijn hok fladderen. Het voer bevat allerlei voedingsstoffen die de vogel hard nodig heeft om vrolijk door het hok te kunnen vliegen en de hele dag door te kunnen. Het dieet van een kanarie bestaat daarnaast uit genoeg water en wat groenvoer. U kunt een klem aan de kooi bevestigen waar u zo nu en dan wat groenten en fruit in kunt doen. Met een combinatie van deze drie soorten voeding houdt u uw kanarie gezond én vrolijk.

Papagaaienvoer

De term ‘papegaai’ is eigenlijk één grote verzamelnaam voor verschillende soorten vogels. Daarom zijn er in deze categorie verschillende soorten voer, die precies passen bij de specifieke soort die u heeft. Wel is er een algemeen dieet voor de papegaai, want vrijwel elke soort heeft voeding nodig zoals groenten, fruit, noten en kiemzaden. De helft van de voeding bestaat echter uit korrelvoer, de zogeheten pellets. Het voordeel van deze pellets is dat het brokjes zijn, die veel voedingsstoffen bevatten die een papegaai nodig heeft. De papegaai kan dus niet alleen de lekkerste deeltjes er uit pikken, zoals hij bij een zaadmix wel zal doen, en krijgt met brokjes dus alle voedingsstoffen binnen die er in de pellets zit. De pellets dienen daarnaast aangevuld te worden met verse groenten, vers fruit en wat nootjes en zaadjes. Zo houdt u uw papegaai tevereden!

Duivenvoer

Voor duiven zijn er veel verschillende soorten voer mogelijk. Zo is er duivenvoer met extra mineralen of vitaminen, of voer dat voor elk seizoen geschikt is. De meeste duiven krijgen twee keer per dag granen en peulvruchten, én iedere dag schoon drinkwater. Om ervoor te zorgen dat uw duiven de juiste voedingsstoffen binnenkrijgen, kunt u bij ons gemakkelijk duivenvoer bestellen dat alle ingrediënten bevat die een duif nodig heeft. Omdat een duif geen tanden heeft, pikken ze normaal gesproken stukjes steen en grit op. Dit zorgt ervoor dat het voedsel in de maag goed vermalen wordt. Bij ons kunt u daarom ook duivengrit kopen. Een combinatie van voedsel met alle voedingsstoffen, grit voor de maag én genoeg mineralen zorgt ervoor dat uw duiven gezond blijven.

Voer voor wilde vogels

Houdt u thuis geen vogels, maar vindt u het wel leuk om deze prachtige diertjes in uw tuin te verwelkomen? Dan kunt u bij ons ook voer voor wilde vogels bestellen. Op die manier trekt u allerlei mooie soorten vogels aan!

U kunt aan de vorm van de snavel meestal zien wat een vogel het liefste eet. Een merel, met een lange en spitse snavel, trekt regenwormen uit de grond. Vogels met dunne snavel halen insecten uit een boom, terwijl een vink met zijn sterke snavel gemakkelijk zaden en pitten kraakt. Vogels zoals een merel of spreeuw eten graag zacht voedsel, terwijl mezen en spechten liever vetbollen, pinda’s en pitten eten. Mussen en vinken eten het liefst een zadenmix, terwijl een roodborstje dan weer wat zachter voedsel zoals (ongekookte) havermout lust. Bekijk dus welke soorten vogels u allemaal in uw tuin zou willen zien en kies vervolgens het voedsel dat bij deze soorten past!

Voer voor tropische vogels

Tropische vogels, ook wel exotische vogels genoemd, eten natuurlijk voer voor tropische vogels. Dit is een speciale categorie voer die gericht is op soorten die van nature niet in Nederland voorkomen. Denk hierbij aan verschillende papegaaien, maar ook aan prachtvinken of andere tropische vogels. Needs4Animals heeft allerlei soorten voer voor deze exotische, gevleugelde dieren, zodat u uw vogel het voer kan geven wat hij nodig heeft. De meeste tropische vogels eten een mengsel van zaden, samengesteld uit verschillende soorten fijne zaden die veel voedingsstoffen bevatten. Naast dit voedsel hebben tropische vogels ook krachtvoer en grit nodig. Als extraatje lusten de meeste exoten ook graag wat groenten of fruit. Met een van onze voermixen voor tropische vogels heeft u in ieder geval dé ideale basis voor het dieet van uw exotische vogels!

Merken vogelvoer

Bij Needs4Animals kunt u verschillende merken vogelvoer kopen, waaronder Versele Laga, NutriBird, en Beaphar. Kies het soort voer dat bij uw vogel past en bestel gemakkelijk online in onze dierenwebshop. Vogelvoer kopen doet u natuurlijk bij Needs4Animals!

Terug naar producten

Heb je hulp nodig? Onze experts staan voor je klaar!

Bestel 7 dagen per week
Snelle verzending

Stuur een e-mail
info@needs4animals.nl

Stel je vraag direct
via het contactformulier.