Groot assortiment Veilig betalen
Search
Generic filters
Categorie
10
142
142
Tag
1
14
24
13
1
2
1
7
3
1
13
2
9
1
1
4
1
18
8
19

DROOGVOER/ZADEN

1–16 van 142 producten


Knaagdiervoer

Bij ons vindt u een breed assortiment knaagdierenvoer. Want uw lieve knaagdier moet natuurlijk wél een goed dieet hebben. Een gebalanceerd menu voor uw knaagdier zal ervoor zorgen dat de gezondheid van het beestje goed blijft. Bij Needs4Animals kunt u gemakkelijk én snel knaagdiervoer bestellen. In elke categorie knaagdierenvoer hebben wij verschillende keuzemogelijkheden, dus u kunt het product kopen wat het beste bij uw knaagdier past. Bekijk snel al ons knaagdierenvoer!

Wat eet een knaagdier?

Een knaagdier eet droogvoer, ruwvoer en groenvoer. Een goede mix van deze drie is het beste voor uw knaagdier. Het zorgt ervoor dat ze alle vitaminen en mineralen die ze nodig hebben binnenkrijgen, zodat het knaagdier sterk en gezond blijft. Als aanvulling op het dieet kunt u ook knaagdierensnacks geven.

Droogvoer knaagdier.

Droogvoer voor een knaagdier bestaat uit twee categorieën: korrels en gemengd voer. Korrels, ook wel biks genoemd, zijn er dan weer in twee soorten. Er zijn geperste en geëxtrudeerde korrels. De korrels bevatten veel voedingsstoffen, waardoor uw knaagdier genoeg binnen krijgt. Omdat de korrels makkelijk te kauwen zijn zal uw knaagdier niet selectief gaan eten. Knaagdieren doen dit als ze bepaald voedsel niet lekker vinden, of ze bepaald voedsel niet goed kunnen kauwen. Dan zullen ze dit gewoon laten liggen en iets anders eten, of als het niet anders kan zelfs helemaal niks. Door selectief eten kunnen er problemen ontstaan, omdat het knaagdier dan niet genoeg voedingsstoffen binnen krijgt. Bij bijvoorbeeld gemengde granen kan het probleem van selectief eten optreden. Het knaagdier eet dan alleen de lekkere dingen en laat de korrels liggen, waardoor hij belangrijke voedingsstoffen mist. Met korrels ondervangt u dit probleem, omdat het knaagdier eigenlijk geen keuze heeft behalve de korrels. En deze zijn zeer belangrijk voor de gezondheid van het knaagdier! Korrels vormen daarom een goede basis voor het voedingsschema van uw knaagdiertje.

Gemengd voer valt ook onder droogvoer. Dit is vaak een mix van korrels, noten, zaden, pitten en gedroogd fruit. Soms zitten er ook kruiden of groenten in dit voer. Knaagdieren vinden dit voer erg lekker, omdat er verschillende ingrediënten in zitten. Maar let op dat u niet te veel gemengd voer geeft. knaagdieren gaan selectief eten, wat betekent dat ze alleen de dingetjes opeten die ze zelf lekker vinden. Hierdoor kan het zijn dat ze de korrels uit het gemengde voer laten liggen, terwijl ze de voedingsstoffen wél nodig hebben. Zorg er dus voor dat u niet te veel gemengd voer geeft, en houdt ook goed in de gaten of uw knaagdier alles op eet. Als dat zo is, is het gemengde voer wel een goede manier om uw knaagdier iets lekkers te eten te geven!

Let bij droogvoer goed op dat u uw knaagdier niet te veel eten geeft. Hier wordt het knaagdier dik van, wat slecht is voor zijn gezondheid. Daarnaast kan het knaagdier last krijgen van aandoeningen als gevolg van een overschot aan calcium, wat in de korrels (biks) zit. Een ander probleem bij te veel droogvoer is dat het knaagdier dan geen hooi meer eet, terwijl dit essentieel is. Droogvoer is dus zéér belangrijk als basis voor het knaagdier, omdat hij hier de voedingsstoffen uit haalt die hij nodig heeft. Maar u moet dus absoluut niet té veel droogvoer geven, omdat dit juist averechts werkt en het knaagdier ongezond maakt. Gemengd voer kan ook prima zijn, als u er maar voor zorgt dat het knaagdier ook de korrels opeet. Knaagdierensnacks kunt u gebruiken als aanvulling op het dieet, en om uw knaagdier dingetjes te leren. Het knaagdier vindt het snoepje hartstikke lekker! Let wel op dat u niet te veel snoepjes geeft, want ook hier wordt het knaagdier dik van.

Ruwvoer.

Knaagdieren kunnen dankzij hun grote blindedarm veel ruwvoer opslaan, waardoor ze grote hoeveelheden kunnen verwerken. Ruwvoer is bijvoorbeeld hooi of gras. Een knaagdier mag dit eigenlijk onbeperkt eten, u kunt ze net zo veel geven als ze willen. Ruwvoer bevat namelijk vezels, die van belang zijn voor een goede darmverwerking. Bij een tekort aan ruwvoer kan het knaagdier last krijgen van zijn darmstelsel. Dit kan leiden tot grote problemen voor uw knaagdier. Geef ze daarom altijd genoeg ruwvoer!

Zorg dat u uw knaagdier hooi geeft van goede kwaliteit. Naast de korrels als basis van de voeding van een knaagdier is ruwvoer namelijk erg belangrijk, omdat het dus de darmen versterkt. Het knaagdier kan erg veel ruwvoer eten, en mag dit ook zo veel eten als hij zelf wil! Schroom dus niet om meer hooi in het hok te leggen als het knaagdier alles al op heeft. Wanneer een knaagdier echt niks meer wil eten, zal hij dit ook niet doen. In dat geval blijft de hooi wat langer liggen en hoeft u het niet aan te vullen, totdat de voorraad op is. Het knaagdier kan namelijk zelf bepalen hoeveel hooi hij wil eten. Het enige wat u hoeft te doen is zorgen dat uw knaagdier altijd genoeg voorraad heeft!

Groenvoer.

Als aanvulling op het dieet van uw knaagdier kunt u groenvoer te eten geven. Dit zijn groenten, zoals wortels en sla. Geef het knaagdier niet te veel groenvoer op één dag, het is bedoeld als aanvulling op het droogvoer en het ruwvoer. Fruit mag een knaagdier ook hebben, maar in beperkte hoeveelheden. De suikers in fruit zijn niet goed voor het knaagdier, waardoor het niet aan te raden is om ze vaak en grote hoeveelheden fruit te geven.

Water.

Zorg er voor dat uw knaagdier altijd wat te drinken heeft! Knaagdieren drinken water, op kamertemperatuur. Het water moet zeker niet te koud zijn, maar ook niet te warm. Het makkelijkste is om een waterfles in het hok te hangen, waar het knaagdier uit kan drinken wanneer hij dat zelf wil. Ook kunt u een bakje water neerzetten.

Terug naar producten

Heb je hulp nodig? Onze experts staan voor je klaar!

Bestel 7 dagen per week
Snelle verzending

Stuur een e-mail
info@needs4animals.nl

Stel je vraag direct
via het contactformulier.