Groot assortiment Veilig betalen
Search
Generic filters
Categorie
262
262
Tag
5
1
7
3
4
1
2
11
14
2
2
211
1

KRABPALEN

1–16 van 262 producten


Krabpaal kat

Het is algemeen bekend dat katten en poezen héél veel behoefte hebben om ergens hun nagels in te zetten. En als er niks geschikts voorhanden is, hebben ze er geen enkel probleem mee om uw gordijn of bankstel te gebruiken om hun nagels mee te verzorgen. Het is namelijk zo dat katten en poezen hun nagels scherp willen houden. Oude, versleten nagelhoesjes zijn overbodig en moeten van de nagel af, terwijl de scherpte van belang is voor de ‘jacht’, meestal op muizen en andere kleine dieren rondom uw huis. Katten die vaak buiten lopen zullen op harde ondergrond lopen. Dit zorgt ervoor dat de nagels nogal snel bot worden. Straatstenen zijn erg hard, en maken de nagels bot. Wanneer uw kat dan in actie wil komen en een prooi wil grijpen, heeft hij niks aan onscherpe nagels! Daarnaast bakent een kat zijn territorium af door hun nagels scherp te maken, want door de klauwen ergens in te zetten laten ze hun eigen geur achter. Met deze informatie is daarom niet meer dan logisch dat katten graag krabben. Aangezien uw fraaie bankstel níet zo’n goed idee is, biedt een krabpaal soelaas. Hier kan de kat zijn nagels in zetten en ze op die manier slijpen en scherp houden. Ze zijn er in verschillende soorten en maten. Van een eenvoudig plankje tot een waar klimparadijs voor uw kat, u kunt het zo gek maken als u wil! Bij Needs4Animals hebben we een breed assortiment aan krabpalen voor uw kat. Een katten krabpaal koopt u daarom natuurlijk bij ons!

Soorten krabpalen

Bij het kiezen de juiste kattenkrabpaal is het handig om te bekijken welke soorten er allemaal zijn. Er zijn namelijk nogal wat verschillende soorten kattenkrabpalen. Er zijn simpele krabpalen, maar ook krabpalen met voet en krabpalen met meerdere functies. Bij ons vindt u een ruim aanbod in elke categorie, zodat u sowieso een geschikte krabpaal kunt vinden! Hieronder leest u wat de verschillende categorieën inhouden.

Simpele krabpaal

Deze categorie krabpaal is heel to-the-point. Het is een krabpaal met vezels, die precies doet waar hij voor gemaakt is: de nagels van uw kat scherp houden. Deze palen zijn eenvoudig te monteren, nemen niet veel ruimte in en vallen eigenlijk nauwelijks op in uw interieur. Wél heeft uw kat dan altijd een mogelijkheid om zijn nagels te slijpen.

Krabpaal met voet

Deze krabpaal lijkt op de gewone krabpaal, maar is voorzien van een voet. Hierdoor hoeft u de krabpaal niet ergens te monteren, maar kunt u hem simpelweg ergens neerzetten. Het voordeel hiervan is dat u de paal kunt verplaatsen. Verder doet deze paal ook precies waar hij voor gemaakt is, en houdt hij de nagels van uw kat scherp. Er zijn ook modellen verkrijgbaar die voorzien zijn van een extra speeltje, zoals een balletje aan een touwtje. Dat houdt uw kat na het krabben nog wel even bezig!

Krabpaal met meerdere functies

Dit is niet zomaar meer een krabpaal, maar combineert de eigenschappen van zo’n paal met bijvoorbeeld een plekje voor uw kat om te relaxen. Deze krabpalen zijn echt onderdeel van uw interieur, omdat ze groot zijn en wat meer opvallen. Ze zijn vaak uitgevoerd in rustige kleuren, zodat ze in geen enkele woonkamer misstaan! Een krabpaal met meerdere functies is niet alleen voorzien van een krabpaal, maar vaak ook van een mandje, een dichte box waar de kat in kan gaan liggen, en soms zelfs van speeltjes zoals een bolletje aan een touw. Meestal is ook de bekleding van de box krab-bestendig, zodat uw kat ook hier zijn nagels aan kan slijpen.

Welke krabpaal is geschikt voor mijn kat of poes?

Als u alle verschillende soorten krabpalen heeft bekeken is het ook handig om te weten of de paal die u op het oog heeft ook bij uw kat past. Een belangrijke factor is de maat van uw kat. Heeft u juist een grote, of misschien een kleine kat? Dit is van belang omdat de kat zich volledig moet kunnen uitrekken. Wie wel eens een kat aan een krabpaal heeft zien hangen, of wellicht aan uw geliefde bankstel – laten we hopen van niet – weet dat ze zich helemaal uitrekken. Een te kleine krabpaal zal uw poes of kat links laten liggen, omdat hij of zij zich niet goed genoeg uit kan rekken. Een simpele krabpaal die u aan de muur kunt bevestigen kan op ideale hoogte gehangen worden, maar een krabpaal met voet kan niet langer worden dan hij is. Bekijk daarom goed of de hoogte van de paal past bij de grootte van uw kat.

Als uw kat wat groter is, is hij waarschijnlijk ook een stuk zwaarder. De bodemplaat van een losstaande krabpaal moet hier wél tegen bestand zijn, anders trekt uw kat de paal om. Een grotere, zwaardere bodemplaat is dus gewenst als uw een grote kat of poes heeft. De krabpaal zal dan stabiel staan en niet omvallen.

Een andere belangrijke factor bij de keuze voor een krabpaal is de speelsheid van uw kat. Katten en poezen die heel veel energie hebben zullen wat uitdaging nodig hebben om zich niet te gaan vervelen. Dan is het een goede keuze om te gaan voor een krabpaal waar wat speeltjes aan vast zitten. Bijvoorbeeld een balletje aan een touwtje kan uw poes of kat best een tijdje bezig houden. Als uw huisdier wat luier is aangelegd, is een simpele krabpaal wellicht ook al genoeg. Als het dier echter té lui is, kunt u misschien beter een uitgebreide krabpaal met wat speeltjes kiezen om uw kat of poes te motiveren weer eens wat te gaan doen. Ook niet onbelangrijk is dat u bekijkt wat het beste bij uw interieur past. Een grote krabpaal met een box waar de kat in kan gaan liggen vinden veel mensen leuk en speels staan in hun woonkamer. En wat u vindt is natuurlijk óók erg belangrijk bij het aanschaffen van een krabpaal.

Een kat krabpaal kiezen is dus nog niet zo eenvoudig, maar als u de behoeften van uw kat bekijkt komt u al een heel eind. Daarnaast is dus het gewicht en de maat van de kat belangrijk, evenals hoe speels uw kat of poes is. Als laatste kunt u óók meebepalen, door te bekijken welke krabpaal met verschillende functies het beste past bij uw interieur. Bekijk snel ons volledige aanbod kattenkrabpalen en kies degene die het beste bij uw kat én bij u past!

Terug naar producten

Heb je hulp nodig? Onze experts staan voor je klaar!

Bestel 7 dagen per week
Snelle verzending

Stuur een e-mail
info@needs4animals.nl

Stel je vraag direct
via het contactformulier.