Groot assortiment Veilig betalen
Search
Generic filters
Categorie
284
284
Tag
9
36
2
9
6
18
11
10
2
12
7
2
4
6
5
12
13
1
24
5
9
37
4
4
6

DROOGVOER

1–16 van 284 producten


Kattenvoer

Met goed kattenvoer kunt u de gezondheid van uw kat op peil houden. Het is namelijk van belang dat uw poes of kat genoeg voedingsstoffen binnen krijgt! Met katten voer van Needs4Animals komt dat zeker goed. Bij ons vindt u een gevarieerd aanbod aan kattenvoer, zodat uw kat of poes de juiste voeding krijgt. Benieuwd voor welk soort voer u moet kiezen? Wij zetten graag voor u uiteen welke soorten voer er zijn!

Soorten kattenvoer

Droogvoer

Een erg populaire voersoort is droogvoer. Het bevat veel energie, waardoor uw kat er de hele dag tegenaan kan. Er zijn veel soorten droogvoer waardoor u het product kunt kiezen wat perfect bij uw kat of poes past. Zo is er graanvrij droogvoer, maar bestaat er ook speciale voeding voor oude katten en voor kittens. Als uw kat een allergie heeft of overgevoelig is voor bepaalde dingen, of u wil voorkomen dat uw kat last krijgt van haarballen, is er voeding op maat. Eigenlijk kunt u in de categorie van droogvoer voor een kat alle kanten op! Door een breed assortiment met verschillende smaken en soorten voer is er voor elke kat of poes wel een lekker maaltje beschikbaar. Let wel op, want voor baasjes kan het grote aanbod wellicht wat overweldigend zijn! Bekijk daarom goed welk droogvoer geschikt is voor uw kat.

Droogvoer voor een kat is, zoals de naam zegt, droog. Vaak zijn het brokjes. De ingrediënten van het kattenvoer zijn in ieder geval uitgedroogd en dus niet nat. Een groot voordeel is dat dit voer heel lang houdbaar is. Zelfs als u het voer uit de verpakking heeft gedaan en het in het voerbakje van uw kat zit, is het enkele dagen (!) houdbaar. Daarnaast is droogvoer erg gemakkelijk te doseren. Met een schepje kunt u er eenvoudig voor zorgen dat u uw huisdier niet te veel eten geeft, en iedere maaltijd ongeveer dezelfde hoeveelheid. Ook is de geur van droogvoer veel minder sterk dan dat van natvoer en levert het minder afval op. Een extra van droogvoer is dat uw kat zijn tanden kan verzorgen tijdens het kauwen, waardoor tandsteenproblemen minder snel opspelen. Nadelen zijn er ook: wanneer uw kat of poes alleen maar droogvoer te eten krijgt, moet u er op toezien dat het dier ook genoeg vocht binnenkrijgt. Uw kat of poes moet dus genoeg blijven drinken als hij geen natvoer krijgt. Zet dus altijd een bakje water bij het eten neer, dan kan uw poes of kat drinken bij het eten. Tip: kies voor een waterfonteintje. Doordat het water stroomt wordt de aandacht van de kat getrokken, waardoor hij nieuwsgierig wordt en gaat kijken wat er aan de hand is. Als hij ontdekt dat het water is, zal hij sneller gaan drinken. Een fonteintje is dus een goede manier om ervoor te zorgen dat uw kat of poes genoeg vocht binnenkrijgt!

Natvoer kat

Naast droogvoer bestaat er natuurlijk ook natvoer voor een kat. Zoals de naam al zegt is dit voer nat, in tegenstelling tot droogvoer. Er zijn heel veel verschillende soorten en smaken. Zo is er natvoer dat bestaat uit vlees of vis, maar ook uit groente of fruit. De structuur kan ook verschillen: er is paté, maar ook saus of gelei.

Hét grote voordeel van natvoer is dat het heel veel vocht bevat. Veel katten drinken te weinig water, terwijl het wel erg belangrijk is dat de kat of poes genoeg vocht binnenkrijgt. Met name in de zomer speelt dit probleem, zeker als de kat de hele dag buitenspeelt. Daarnaast verkleint natvoer de kans op blaasgruis. Dit is een veel voorkomende aandoening bij katten. Er komen kleine kristallen die in de plasbuis vast blijven zitten. Door genoeg te drinken wordt de urine van de kat minder geconcentreerd waardoor er minder snel kristallen ontstaan. Natvoer kan hierbij een rol spelen, omdat dit dus al veel vocht bevat! Een ander voordeel van natvoer is dat het beter te verteren is voor de kat, en het bovendien minder calorieën bevat dan droogvoer. Wel is er een nadeel ten opzichte van droogvoer, voor u tenminste. Natvoer heeft een intensere geur. Naast een intensere geur heeft het ook een vollere smaak, dus uw kat zal u in ieder geval dankbaar zijn als u hem natvoer geeft!

Voer voor kittens

Goed om te bekijken bij de keuze voor het voer is de leeftijd van de kat. Het is namelijk zo dat veel merken voer voor jonge én voor oude katten aanbieden. Kittens hebben namelijk speciale voedingsbehoeften, en hebben daarnaast nog niet zo’n stevige maag als volwassen katten en poezen. Het maagslijmvlies van een kitten mag niet te veel belast worden, waardoor natvoer een goede keuze is. Dit tast het maagslijmvlies niet aan en zorgt er daarnaast voor dat uw kitten genoeg vocht binnenkrijgt. Als u droogvoer wil geven, kan dit natuurlijk ook. In dat geval zijn er speciale brokjes, die zo gemaakt zijn dat ze precies de stoffen bevatten die opgroeiende kittens zo hard nodig hebben. Daarnaast is dit droogvoer niet te belastend voor uw jonge kat of poes, zodat uw kitten snel een gezonde poes of kat kan worden.

Kattensnacks

Om uw kat extra in de watten te leggen is een kattensnack een goede optie. Een positieve reactie kunt u zeker verwachten met onze kattensnacks! Uw eigenwijze vriend of vriendin zal plots niet meer zo geïnteresseerd zijn in waar hij of zij mee bezig is, maar de aandacht verleggen naar het snoepje in uw hand. Zo kunt u uw huisdier laten zien dat ze gewaardeerd worden. Maar ook voor trainingsdoeleinden kunt u een kattensnack gebruiken. Hoewel katten en poezen vaak straal hun eigen gang gaan, zijn ze wel degelijk intelligent genoeg om dingetjes te kunnen leren. Met behulp van een lekkere snack kunt u ze kleine dingetjes aanleren. Heeft de kat niks geleerd? Dan heeft u ‘m in ieder geval iets lekkers gegeven!

Merken kattenvoer

Bij Needs4Animals hebben we verschillende merken kattenvoer. Zo hebben we Royal Canin, Hill’s, Whiskas, Purina, Advance, Biofood, Applaws, Carnilove en nog veel meer. Op die manier kunt u het geschikte droog- of natvoer voor uw kat of poes gemakkelijk online bestellen. En als u eenmaal het favoriete maaltje van uw dier heeft gevonden, kunt u het heel eenvoudig opnieuw bestellen. Bekijk snel al ons kattenvoer!

Terug naar producten

Heb je hulp nodig? Onze experts staan voor je klaar!

Bestel 7 dagen per week
Snelle verzending

Stuur een e-mail
info@needs4animals.nl

Stel je vraag direct
via het contactformulier.