Groot assortiment Veilig betalen
Search
Generic filters
Categorie
3393
3393
1
Tag
51
53
21
3
14
17
7
1
1
8
2
4
20
3
4
15
3
20
12
12
12
2
15
2
34
17
9
23
29
13
2
1
14
2884

DROOGVOER

1–16 van 3393 producten


Hondenvoer

Uw trouwe viervoeter moet natuurlijk goed hondenvoer krijgen, zodat hij in goede gezondheid kan blijven. Een evenwichtige en gevarieerde voeding is het beste voor uw hond. Needs4Animals heeft een breed assortiment aan hondenvoer. U vindt bij ons dus sowieso hét ideale voer voor uw viervoeter. Welk voer u precies moet kiezen is afhankelijk van het ras van de hond, de leeftijd van de hond en zijn algemene situatie. Omdat er keuze is uit droogvoer, voermengsels en bijvoeding kan het zijn dat u door de bomen het bos niet meer ziet. Geen probleem, want met ons overzicht kunt u gemakkelijk het voer selecteren dat het beste bij uw beste vriend past!

Soorten hondenvoer.

Droogvoer vs. Natvoer.

Tegenwoordig zijn er zó veel verschillende soorten voer op de markt dat er enorm veel keuze is. Voor elke hond bestaat het perfecte voer, maar dan moet u natuurlijk wel weten wat het beste is voor uw eigen viervoeter. Veel honden krijgen droogvoer. Dit zijn harde brokjes, die vol zitten met voedingsstoffen, vitaminen en mineralen. Met deze brokken krijgt uw hond dus alles binnen wat hij of zij nodig heeft. Een andere optie is natvoer geven. Dit voer heeft een andere textuur dan de brokjes, want zoals het woord al zegt is dit nat. Wel zitten er in natvoer ook de vitaminen, mineralen en voedingsstoffen die uw hond zo hard nodig heeft. Het maakt dus eigenlijk voor de gezondheid van de hond niks uit of u kiest voor droogvoer of natvoer.

Wel moet u bekijken wat het meest praktisch is. Als uw hond natvoer veel lekkerder lijkt te vinden dan droogvoer, is het een optie om hem gewoon natvoer te blijven geven. Maar vindt u het niet geschikt voor dagelijks gebruik, omdat brokjes makkelijker zijn in de omgang, dan is droogvoer misschien de juiste keuze. Belangrijk is in ieder geval dat u ‘luistert’ naar uw hond. Als uw hond veel beter reageert op natvoer, en dit veel lekkerder vindt, dan kunt u ervoor kiezen om – ondanks dat droogvoer misschien makkelijker is – toch natvoer te blijven geven. Uw viervoeter zal u in ieder geval hartstikke dankbaar zijn als hij of zij iedere dag zijn of haar favoriete maaltijd voorgeschoteld krijgt!

Voordelen van droogvoer.

Droogvoer, meestal hondenbrokken, bevatten allerlei voedingsrijke stoffen. Door het lage vochtgehalte kan dit soort voer heel lang bewaard blijven. U kunt dus in één keer een hele grote zak kopen, want het zal niet snel over de datum gaan. Daarnaast is droogvoer vaak net wat energierijker voor uw hond dan natvoer, waardoor u kleinere hoeveelheden kunt geven voor hetzelfde niveau van energie. Ook is droogvoer goed voor het gebit van uw hond. Door de harde textuur van het voer wordt de tandplak verwijderd. En misschien wel het grootste voordeel: droogvoer is makkelijk in de omgang. Het is gemakkelijk te doseren en zorgt voor minder knoeien. En als u toch wat brokjes naast de bak gooit, is niet gelijk de hele vloer nat! Dit soort honden voer heeft dus best een aantal voordelen.

Voordelen van natvoer.

Natvoer heeft als grote voordeel dat veel honden dit erg lekker vinden. Hierdoor kan het zijn dat als uw hond niet veel wil eten, hij met natvoer tóch zijn essentiële voedingsstoffen binnen krijgt. Wanneer uw viervoeter de brokjes laat staan, kan het goed zijn dat natvoer wél als een lekker maaltje klinkt. Het is namelijk voller van smaak dan brokjes. Natvoer is daarnaast licht verteerbaar, en bevat vaak maar de helft van de calorieën die in droogvoer zitten. Ook vermindert natvoer de kans op urineweginfecties, omdat het veel vocht bevat.

Tip van Needs4Animals: combineer droogvoer met natvoer! Beide typen voer hebben hun eigen voordelen. Door een combinatie van de twee te maken, profiteert uw hond van alle voordelen die droogvoer en natvoer te bieden hebben. Met een combinatie houdt u het dieet van uw hond gevarieerd, lekker én gezond.

Speciaal hondenvoer.

Biologisch hondenvoer.

Biologisch hondenvoer, ook wel natuurlijk hondenvoer genoemd, is een goede manier om de gezondheid van uw hond extra op peil te houden. Voeding is ook bij honden een belangrijk aspect, waardoor steeds meer mensen voor biologisch/natuurlijk voer kiezen. Er zitten namelijk een aantal grote voordelen aan. Omdat er geen kunstmatige en ongezonde bijproducten in natuurlijk hondenvoer zitten, is het voedsel veel voedzamer dan standaard hondenvoedsel. Dit komt doordat natuurlijk voer volledig bestaat uit ingrediënten zoals vlees, eieren en vis. Het gevolg kan zijn dat bepaalde kwaaltjes van uw hond plotseling verdwijnen zodra u overstapt op biologisch voer. Daarnaast zult u merken dat uw viervoeter een stuk fitter gaat worden. Natuurlijk hondenvoer bevat vaak meer voedingsrijke calorieën, waardoor uw huisdier alle brandstof heeft om energiek en actief te blijven. Ook zult u merken dat de hond minder last heeft van huidaandoeningen en allergieën, en dat biologische voeding beter is voor de gezondheid van uw beste vriend op lange termijn. Kortom: er zitten veel voordelen aan biologisch hondenvoer!

Hondensnacks.

Als aanvulling op het dieet van uw viervoeter kunt u hondensnacks geven. Dit wordt vaak gebruikt voor trainingsdoeleinden. Jonge honden moeten nog veel leren, en met bijvoorbeeld hondenkoekjes kunt u ze belonen als ze het gewenste gedrag vertonen. Hierdoor leren de pups snel wat wél en wat niet goed is. Maar ook als uw hond al wat ouder is, zijn hondensnacks een goede manier om hem of haar te laten weten dat ze braaf zijn. Een extraatje dus. Uw hond zal hartstikke blij zijn als u een van onze hondensnacks uit uw jaszak tovert tijdens het uitlaten, of wanneer u naar de kast loopt waar de snacks liggen. Wilt u uw hond wat extra verwennen, dan doet u dat natuurlijk met onze hondensnacks!

Het voordeel van snacks geven is dat het onder meer goed is voor het gebit. Een hond houdt zijn gebit natuurlijk niet ieder dag schoon, maar bepaalde snacks kunnen hierbij helpen. Daarnaast is een kauwende hond een gelukkige hond! Dit komt omdat er bij kauwen en kluiven het stofje endorfine vrijkomt, wat uw viervoeter een gelukzalig gevoel geeft. Daarnaast versterken hondensnacks natuurlijk de band tussen hond en baasje. Want welke hond is er nou niet hartstikke blij als hij beloond wordt door zijn baasje?

Merken hondenvoer.

Als u bekeken heeft welk voer bij uw hond past, kunt u bij Needs4Animals kiezen uit topmerken, waaronder Royal Canin, Pro Plan of Pedigree. Bekijk snel al ons hondenvoer!

Terug naar producten

Heb je hulp nodig? Onze experts staan voor je klaar!

Bestel 7 dagen per week
Snelle verzending

Stuur een e-mail
info@needs4animals.nl

Stel je vraag direct
via het contactformulier.